Myrebekæmpelse i huset

At blive ramt af myrer indendøre er noget af det værste. For mange af de remedier, man kan bruge til myrebekæmpelse udendørs er så barske, at de ikke kan bruges indendøre. Ikke alene på grund af små børn og husdyr, men også fordi, at de kan skade gulve og møbler – og derfor er vi nødt til at være en smule mere kreative med myrebekæmpelse i huset.

myrebekæmpelse-infografik

Dog er dit køkken alligevel fyldt med ting og sager, myrerne slet ikke kan klare. Lad os tage et par af de ting, du kan tage ud fra køkkenhylderne, sammensætte og give til de små kryb i hjørnerne:

  • Bagepulver: Myrer elsker virkeligt bagepulver. Så meget, at de rent faktisk kan spise sig selv ihjel i bagepulver, hvis man lige blander det rigtigt.
    Tag almindeligt mel og lav en 50/50 blanding med bagepulveret og spred dette, hvor myrerne er. De æder sig selv ihjel på ingen tid, og denne blanding er ikke engang skadelig for mennesker og de fleste husdyr (men vi tager intet ansvar, fjern hunden).
  •  Kogende vand: Tag elkedlen og kog noget vand op til de 100 grader celcius, det tager for vand at koge. Hæld derefter dette vand ind i det hulrum, det hul eller blot det område, hvor myrerne befinder sig i. Myrerne dør selvsagt meget hurtigt af det kogende vand, og det er meget få møbler eller underlag, der vil tage skade af dette. Fjern tæpper og des lignende først og giv myrerne et varmt bad. En human og meget nem måde at udføre myrebekæmpelse inde i huset på.
  • Sukkersvamp: Vi foreslår sukkersvampen både til myrebekæmpelse udendørs og indendørs. Idéen er meget simpel: tag en køkkensvamp (sådan en, du plejer at rengøre med), gør denne våd og dyp den i sukker. Myrerne vil herefter æde sig selv ihjel i sukker. Det tager lige en dag eller to, og du får ikke taget hele kolonien på ét hug – men så laver du jo bare en sukkersvamp til. ;-)

et stort gult hus med rødt tegltag

Der er midlertidigt også et par ting, vi for alt i verden anbefaler, at du undlader at gøre for at slippe af med dine myrer. Som følger herunder:
  • Støvsugeren: Drop nu bare den gamle støvsuger. Det er både langsomt, ineffektivt og næsten smådumt at begynde at støvsuge dine myrer. Du slipper kun af med en brøkdel, og resten lever videre i bedste velgående og formerer sig med lysets hast. Brug støvsugeren til støv og brug de ovenstående metoder, hvis du rent faktisk vil slippe af med de små bæster.
  • Myregift: Gift er hverken sundt for mennesker eller myrer. Når vi har så effektive midler herover, er der ingen grund til at benytte remedier som myregift til at udføre myrebekæmpelse indendørs. Giften er både dyr og farlig for andet end myrer; små børn, husdyr og endda dig selv. Der er ikke ét eneste godt argument for at benytte myregift inden døre og kun meget få for at benytte dem udenfor også.
Har du andre idéer til myrebekæmpelse i huset? Skriv endeligt en kommentar til indlægget her!

2 thoughts on “Myrebekæmpelse i huset

  1. Jeg forstår ikke helt det med sukkersvampen? Er det fordi de også spiser svampen at de dør eller? Myrer dør vel ikke bare af at spise sukker?
    Vh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *