Myrebekæmpelse i græsplænen

Græsplænen er et utaknemmelig sted at få myrer. Ikke alene kan de invadere hele græsplænen næsten uden, at det kan ses, men de er også ekstremt svære at slippe af med igen. Men der er ingen grund til at fortvivle – myrebekæmpelse på græsplænen kan lade sig gøre med de rette remedier og den rette tålmodighed.




myrebekæmpelse forklaret i stor infografik på dansk

Først er det dog værd at overveje, om du overhovedet er interesseret i at slippe af med myrerne. Myrer er endnu bedre gødningshjælpere end orme er, og de kan faktisk have en positiv effekt på din have og græssets vækst. Men naturligvis kommer der et punkt, hvor myrerne simpelthen er for mange, hvor myretuer ødelægger fornøjelsen af at gå i bare tæer på græsplænen eller lignende scenarie. I så fald skal du læse videre herunder!

Sukkersvamp

En af de nemmeste og mest effektive måder at blive dine græsplænemyrer kvit er ved at tage en svamp fra køkkenet. Denne svamp gør du våd og dypper i en almindelig skål med sukker. Denne sukkersvamp placerer du dernæst nærmest i myretuen på græsplænen.

Myrebekæmpelse bliver gjort meget nemt på denne måde. Myrer er nemlig ikke i stand til at huske, hvornår de sidst har spist, ej heller sige fra over for ny og spændende mad. Derfor ender myrerne simpelthen med at æde sig selv ihjel i sukker.
De hjælper endda hinanden med missionen, da myrerne bærer sukker ned til resten af tuen, så alle de andre kan deltage i festmåltidet. De hjælper praktisk set hinanden med at spise sig ihjel.

selv på en flot græsplæne kan der være myrer

Denne metode er anbefalet, da den ikke koster mere end 4-5kr per gang og 10 minutter. Du skal vitterligt bare forberede en sukkersvamp og placere den oveni myretuen. Så ordner myrerne langt resten helt af sig selv. Myrebekæmpelse på græsplænen har aldrig været nemmere!

Cola og mint

Hvis du ikke er så meget til sukkersvampe af den ene eller den anden grund, har du også mange andre muligheder med ting, du allerede har stående i køkkenet. En af disse ting er Coca-Cola, der med en meget lav pH-værdi simpelthen ætser sig vej gennem myretuen.

Tag din cola og æts dig vej gennem myretuen. Det er nemt, billigt og hurtigt.

 

Hvis du blot køber 2-4 liter Cola i det nærmeste supermarked kan du hælde dette i myretuen. Hvis du venter et par dage og ser, vil du hurtigt ligge mærke til, at myrerne så godt som alle sammen er forsvundet.

Hvis du ikke er så glad for Cola, og ikke lige gider at gå til supermarkedet, kan du også tage teposer, pebermynteblade eller sågar mintpastiller og hælde dette ned i myretuen. Alt sammen er særdeles effektivt, når vi snakker myrebekæmpelse på græsplæneniveau. Myrerne hader det alt sammen; hvis de ikke dør, så flygter de, når hele deres base stinker af mynte eller et ætset op af Cola.

Læs lidt mere om udendørs myrebekæmpelse her.

Sådan forhindrer du myrerne i at komme igen

En ting er at fjerne de myrer, der allerede har sat sig på plænen. Men en helt anden og også meget tilfredsstillende ting er at forhindre, at de små myrer nogensinde kommer igen. Det gør du således:

Hold din have ren og pæn! Er haven nyslået, jævn og ligger der ikke gammelt og råddent træ midt på græsplænen, har myrerne heller intet incitament til at slå sig ned og lave en tue netop der. Slå græsset, fjern affald og sørg for i det hele taget at leve op til ligusterhække-paradigmet.

Nemme udvej: Myrebekæmpelsesfirma




Hvis du ikke selv har lyst til at få beskidte fingre, kan du naturligvis ringe til et firma specialiseret i myrebekæmpelse. Her på siden har vi lavet en oversigt over firmaer rundt omkring i landet, så du hurtigt og nemt kan finde professionel hjælp. Det kommer til at koste et par tusinde kroner, men det kan vitterligt også spare dig for en hel del tid!

Held og lykke med at blive myrerne kvit på græsplænen. Det kan sagtens lade sig gøre. Tro mig! :-)

2 thoughts on “Myrebekæmpelse i græsplænen

  1. Vores græsplæne er i vinter blevet meget ujævn vi bor i en skov kan myre og bæbiller uniminere græsplænen så meget at den bliver bulet

  2. Dejligt du gør opmærksom på at myrer er nyttedyr og gode gødningshjælpere. Det glemmer man hurtigt – og en tanke værd inden man udrydder dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *